U Jejsku, na mestu pada lovca Su-34, uvedeno je vanredno stanje, rekao je u Telegramu guverner Krasnodarske teritorije Venijamin Kondratjev .

„Vanredno stanje uvedeno je na mestu pada aviona u Jejsku“, napisao je čelnik regiona. U nesreći su poginule četiri osobe, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije.

Prema preliminarnim informacijama, 25 osoba je povređeno, saopštilo je ministarstvo, prenose RIA novosti.

Yeysk srušeni avion Foto:Tanjug/AP Photo

Ukupno 72 stana oštećena su u požaru koji je izbio u zgradi nakon što je na nju pao vojni avion Suhoj 34, izjavio je večeras ruski regionalni ministar civilne zaštite i vanrednih situacija Sergej Štrikov.

„Jedna zgrada je oštećena, 72 stana. Njeno stanje će proceniti komisija“, rekao je Štrikov za rusku televiziju, a prenela agencija TAS S. Dodao je da se stanari zgrade evakuišu, te da je do sada 250 ljudi, uključujući 40 dece evakuisano.

Yeysk pad aviona Foto:Feliks Papikian / Sputnik / Profimedia

U Ministarstvu za vanredne situacije dodaju da je nastradalima pružena neophodna medicinska pomoć. Za smeštaj stanara pripremljeno je pet hotela i pansiona sa 600 ležajeva.

U Centralnoj okružnoj bolnici spremljeno je osam operacionih sala.

Yeysk pad aviona Foto:Feliks Papikian / Sputnik / Profimedia

„Za „teške“ pacijente raspoređeno je 11 kreveta intenzivne nege, za pacijente sa povredama srednje težine – 100 kreveta sa kiseonikom. Dežura osam timova hirurga, četiri traumatologa, pet reanimatora“, napisala je Ana Minkova, zamenica guvernera Krasnodarske teritorije.

Ona je pojasnila da su na mesto tragedije upućeni specijalisti opekotina iz Krasnodara, medicinska avijacija i hitna pomoć. Tri žrtve biće poslate na lečenje u Krasnodar.

Yeysk pad aviona

Guverner regiona Veniamin Kondratiev naložio je da se utvrdi gde se nalaze svi oni koji žive u zgradi na koju je pao avion. Potraga na mestu tragedije se nastavlja.

U večernjim satima u Jejsku se ruski superzvučni lovac-bombarder srušio u dvorištu stambene zgrade, nakon čega se zapalilo mlazno gorivo.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon pada aviona, na prvih pet spratova stambene zgrade izbio je požar površine 2.000 kvadratnih metara. Sada je otvoreno paljenje eliminisano, podovi se izlivaju i stanovi se pregledaju.

Kremlj je saopštio da je ruski predsednik Vladimir Putin saslušao izveštaje ministara i guvernera Kubana i dao instrukcije šefu regiona, šefovima Ministarstva za vanredne situacije i Ministarstva zdravlja da odlete u Jejsk kako bi pomogli nastradalima.

Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak zbog pada aviona. Precizira se da su na mesto incidenta upućeni kriminolozi centralnog aparata odeljenja. Vojni istražitelji utvrđuju okolnosti i uzroke incidenta.

BONUS VIDEO: Ruski vojni avion pao u grad Jejsk u Rusiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar