Yeysk pad aviona Foto:Feliks Papikian / Sputnik / Profimedia

Četiri osobe su poginule, dok je 25 povređeno u ruskom gradu Jejsku, u požaru koji je izbio u devetospratnici nakon što je u nju udario vojni avion Suhoj 34, saopštila je lokalna uprava ruskog Ministarstva za vanredne situacije. Na društvenim mrežama se pojavio snimak pilota koji je uspeo da se katapultira iz aviona.

„U ovom trenutku četiri osobe su preminule, 25 je povređeno“, navodi se u saopštenju lokalne uprave, prenosi Interfaks.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije danas da se ruski supersonični lovac-bombarder Su-34 srušio u gradu Jejsku na Krasnodarskoj teritoriji, a da su se piloti katapultirali.

Kako je navelo Ministarstvo, prema izveštaju katapultiranih pilota, uzrok pada aviona bio je požar na jednom od motora pri poletanju.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak pilota koji se katapultirao iz aviona nepresredno pre nego što se letelica srušila na zgradu.

PROČITAJTE JOŠ:

Na videu je prikazano kao je pilot pao na zemlju, dok su mu u pomoć pritrčali građani koji su se zatekli na licu mesta.

Kako piše u objavi iznad videa, pilot je sleteo u blizini mesta gde se srušio avion. Bio je pri svesti, ali nije mogao da ustane, niti da skine padobran.

U neselju gde je pao avion bukti veliki požar, a kako pišu lokalni mediji 350 stanovnika zgrade je evakuisano u najbliži hotel.

BONUS VIDEO: Ruski vojni avion pao u grad Jejsk u Rusiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare