Australija koronavirus karantin,
Foto: EPA-EFE/LUIS ASCUI

Na Novom Zelandu je danas potvrđen 21 novi slučaj kovida-19, a premijerka Džasinda Ardern upozorila je da će broj novozaraženih u narednih nekoliko dana biti još veći i pozvala građane da se pridržavaju enatiepidemijskih mera.

PROČITAJTE JOŠ:

Na Novom Zelandu je do sad potvrđen zarazniji delta soj korona virusa kod ukupno 51 osobe, od kojih je 21 sklučaj evidentiran u poslednja 24 sata, 18 u najvećem gradu Ouklandu, i tri novozaraženih u Velingtonu, prenosi Rojters.

Ardernova je juče donela odluku da lokdaun produži do sledećeg utorka u ponoć jer se epidemija proširila i izvan dva ključna grada.

„Jedna od stvari koje smo naučili iz situacije u Novom Južnom Velsu jeste da virus može da nastavi da se širi i tokom lokdauna“, rekla je Džasinda Ardern povodom novog talasa kojoi zahvatio najmnogoljudniju australijsku državu Novi Južni Vels.

Novozelanđani su živeli i bez virusa, i bez ograničenja sve dok premijerka Ardern prošlog utorka nije naredila trodnevno zatvaranje u celoj zemlji i sedmodnevno zatvaranje Ouklanda, nakon otkrića novih slučaheva zaraze delta sojem korone.

Na Novom Zeladnu je do sada potvrđeno više od 2.600 slučajeva koronavirusa i 26 smrtnih slucajeva od koaia-19, pokazuju podaci iz ministarstva zdravlja te zemlje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar