Foto:APFootage / Alamy / Alamy / Profimedia

Video snimak pada američkog borbenog aviona na nosač USS Karl Vinson objavljen je na društvenim mrežama.

Reč je o borbenom avionu F-35C, koji se nakon vežbe prilikom pokušaja sletanja srušio na nosač aviona USS Karl Vinson i potom pao u Južno kinesko more. Pilot je u međuvremenu iskočio i uspeo je da preživi. Incident se dogodio 24. januara, a na palubi nosača povređeno je šest mornara.

Pročitajte još:

Snimak pada američkog borbenog aviona na nosač USS Carl Vinson objavljen je na društvenim mrežama.

Novi video snimljen na nosaču prikazuje kako se F-35C približava nosaču dok se u pozadini čuje glas kontrolora leta koji govori pilotu da odustane od sletanja. Međutim, avion je udario o palubu, „otklizao“ dalje i pao s nosača u more. Takođe, neki delovi aviona su otpali, a vidljivo je i da se zapalio.

Ranije se pojavio i video koji prikazuje kako avion pluta na površini mora pre nego je potonuo.

Američka mornarica je ranije najavila da će da pukšati da podigne avion s morskog dna, jer ovaj avion ,između ostalog, sadrži poverljivu tehnologiju.

S obzirom na činjenicu da bi operacija izvlačenja aviona F-35C na površinu mogla može da potraje mesecima, za očekivati je da će američka ratna mornarica u blizini mesta nesreće zadržati nekoliko brodova. Koliko će sve ovo potrajati, ne zna se jer je nepoznat podatak o dubini okeana na mestu nesreće.

BONUS VIDEO: Sajam borbenih aviona u Kini

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar