Sead Sadiković Foto: Printscreen/YouTube/Organizacija KOD

Državni tužilac odredio je pritvor do 72 sata osumnjičenima za napad na novinara Televizije Vijesti Seada Sadikovića tokom jučerašnjeg protesta pristalica DPS-a predsednika Mila Ðukanovića u Bijelom Polju. Sinoć su u nekoliko crnogorskih gradova održane auto-kolone, nakon što su građani na društvenim mrežama pozvani da se okupe na taj način "u znak otpora fašizmu i zdravstvenom genocidu".

Kako je saopšteno, državni tužilac doneo je odluku da Edinu Dizdareviću (18) i Nerminu Omeroviću (21) bude određen pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

U prijavi je opisano da se napad dogodio tokom odvijanja neprijavljenog javnog skupa, kada je osumnjičeni N. O. vozilom kojim je upravljao krenuo ka oštećenom S. S. u trenutku dok je prelazio ulicu, a osobe koje su bile u vozilu su mu uputile mu psovke i fizički napali.

Dodaje se da je oštećeni od udaraca i guranja pao na asfaltnu podlogu, kada su mu zadali više udaraca nogama u predelu glave i tela zbog čega je zadobio laku telesnu povredu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram
ar

Komentari

Svi komentari (0)