Maradona. Foto: Dragana Udovičić

Aukcija stvari koje su pripadale fudbalskoj legendi Dijegu Maradoni izazvala je polovično interesovanje, a prikupljeno je oko 23.000 evra.

Na međunarodnoj aukciji u Buenos Ajresu bilo je ponuđeno 90 predmeta, među kojima Maradonina kuća, dva autmobila marke BMW, kačketi, dresovi, patike, kravate, po cenama od 44 do 800.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema podacima agencije Frans pres, zarađeno je 23.000 evra, a roba u vrednosti od oko 1,26 miliona evra ostala je bez kupca.

Bez kupca, između ostalog, ostala je i Maradonina kuća od 700 kvadrata, sa bazenom, kao i stan u primorskom gradu Mar del Plata.

Kupac iz Dubaija kupio je za 1.423 evra fotografiju Maradone sa kubanskim liderom Fidelom Kastrom.

„Aukcije su takve, ne možete da znate rezultat do samog kraja. Očekivali smo mnogo, ali na aukcijama se nikad ne zna“, rekao je aukcionar Adrijan Merkado.

Aukcije, koje su organizovali sudovi, koncentrisale su se na robu koju su izabrali Maradonini naslednici, a zarađeni novac trebalo bi da se koristi za plaćanje dugova i raznih troškova koje je slavni fudbaler ostavio.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena umro je 25. novembra od srčanog udara u 60. godini, u svojoj kući dok se oporavljao od operacije mozga.

I dalje se ne zna pod kojim je tačno oklonostima umro najbolji igrač u istoriji Napolija.

Bonus video: Veliki Dijego Armando Maradona

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar