Foto:REUTERS/Marina Lystseva; Not supplied / WillWest News / Profimedia; Aleksey Nikolskyi / Sputnik / Profimedia

Bivši britanski premijer Boris Džonson izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin „morao da ubije“ šefa Vagnera Jevgenija Prigožina i rekao da ne može biti mirovnih pregovora sa Putinom o Ukrajini.

Džonson je u autorskom tekstu za Dejli mejl spekulisao o Prigožinovim poslednjim trenucima, samo nekoliko dana nakon što se avion za koji se veruje da je prevozio šefa Vagnera srušio u polju severozapadno od Moskve na putu za Sankt Peterburg, piše CNN.

Još nije jasno šta je izazvalo pad aviona, ali američki i zapadni obaveštajni zvaničnici za koji su govorili za CNN veruju da je to bilo namerno.

„Nije moglo da prođe više od nekoliko sekundi između eksplozije, u inače pouzdanom mlaznjaku Embraer Legaci 600, i trenutka kada se ruski nasilnik onesvestio u svom vrtoglavom ubrzanju ka zemlji; a ipak sam u tom trenutku siguran da je sa sasvim jasno znao šta se dogodilo“, napisao je Džonson, prenosi N1.

„Znao je čija ga skrivena ruka šalje sa visine od 8,5 kilometara ka zemlji, da izgori sa svojim pratilacima iz Vagnerove grupe u vatrenoj lopti u selu Tverske oblasti severno od Moskve – a zatim naniže, naravno, u hladovinu Prigožin: dole, dole do Hada i tatarske jame ispod.”

PROČITAJTE JOŠ:

On je napisao i da je čovek koji navodnostooji „iza ubistva Prigožina“ bio „isti čovek koji je, na primer, odobrio trovanje Aleksandra Litvinjenka i Sergeja Skripalja u Ujedinjenom Kraljevstvu“.

„Dok je detonacija isisavala vazduh iz kabine aviona, kladio bih se da je poslednja misao u Prigožinovoj glavi bila ‘Putin!’, a kojoj je prethodila jedna od mnogih vulgarnosti u kojima je bivši prodavac hotdoga i „zatvorska ptičica“bio tako rečit“, napisao je Džonson.

Avionska nesreća u kojoj je poginuo Prigožin dogodila se tačno dva meseca nakon što je šef Vagnera pokrenuo kratkotrajnu pobunu u Rusiji.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar