Foto:Shawn Thew - Pool via CNP / Zuma Press / Profimedia

Predsednik SAD Džo Bajden u četvrtak je nehotice podigao papir koji je držao u ruci, a na kojem su bila ispisana upustva kako treba da se ponaša na sastanku.

Dok je Bajden govorio na sastanku sa rukovodiocima vetroinstrije, novinarske ekipe i fotografi su uspeli da zabeleže šta je pisalo na papiru.

Bajdena je osoblje savetovalo kako da uđe u salu za sastanke, da zauzme svoje mesto, kao i da ograniči svoje primedbe na „dva minuta“. Na dokumentu je pisalo gde Bajden treba da sedne, kao i da pozdravi učesnike sastanka prilikom ulaska u postoriju. Navedeno je i kome se obraća kada novinari izađu iz prostorije.

Na kraju je zapisano da se zahvali svim učesnima sastanka i da ode iz prostorije.

Ovo nije prvi put da Bajden koristi unapred pripremljene beleške na sastancima ili puškice, posebno prilikom susreta sa svetskim liderima.

Foto:Shawn Thew – Pool via CNP / Zuma Press / Profimedia

Bajden je krajem marta ismejan na društvenim mrežama jer su mnogi primetili da je koristio „puškice“ dok je odgovarao na pitanja novinara o ratu u Ukrajini i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

PROČITAJTE JOŠ:

Upitan o svojim primedbama koje su mnogi videli kao zalaganje za promenu režima, 79-godišnji predsednik se oslanjao na pripremljene kartice sa tekstom koje je držao u ruci, kako bi odgovorio na pitanja. Istakao je da se nije izvinio zbog svojih komenatara i da oni nisu bile deo pripremljenog govora.

„To je više težnja nego bilo šta drugo. Ne bi trebalo da bude na vlasti. Ovakvi ljudi ne bi trebalo da budu na čelu zemlje, ali jesu. Činjenica je da jesu, ali to ne znači da ne mogu da izrazim bes zbog toga“, rekao je on dok je držao „puškice“ u levoj ruci.

BONUS VIDEO: Ko je Džo Bajden

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare