Foto: Facebook/Melissa Laurie

Bliznakinje iz Velike Britanije koje su preživele napad krokodila u laguni u Meksiku uslikane su prvi put nakon incidenta.

PROČITAJTE JOŠ:

Melisa Lauri uslikana je kako se smeje u bolnici sa svojom sestrom Džordžijom nakon što je za dlaku izbegla smrt u Meksiku. Džordžija (28) je više puta udarila krokodila po nosu, kako bi odbranila svoju sestru.

Sestre su plivale sa još dva prijatelja u laguni, kada je krokodil napao Melisu i povukao je ispod vode. Džordžija je uspela da pobegne, ali se vratila u vodu pošto joj se sestra nije odazivala. Tada je videla da krokodil pokušavao da odvuče njenu sestru u smrt.

„Povukla sam njeno telo ka sebi i pokušala sam da je oživim. Krokodil se vratio još dva puta, pa sam ga udarila. Treći put je zadobio najviše povreda“, rekla je ona.

Jedino čega se Melisa seća jeste da joj je sestra pevala dok je plivala ka brodu kako bi je utešila. Melisa je zadobila povrede po stomaku i nogama, kao i prelom zgloba, posekotine i imala je vodu u plućima. Ona je stavljena u veštačku komu da bi se brže oporavila.

„To je bila borba, a vi se borite za one koje volite“, rekla je Džodžija.

Džordžija kaže da nju i njenu sestru niko nije upozorio da tamo uopšte ima krokodila.

 

„Nije krvarila, ali je stalno gubila svest. Zabrinulo me je što je iskašljavala krv i govorila ‘utapam se, davim se’. Bilo je zastrašujuće. Zabrinula sam se pošto je dugo bila u vodi, pa sam brinula za to koliko je vode progutala“, rekla je Džordžija.

Istakla je da su lekari bili zabrinuti za stanje njenih pluća, jer su mislili da je možda dobila upalu pluća od infekcije.

Kada se Melisa probudila iz kome prošle nedelje, za Mejl onlajn je poručila: „Izuzetno sam zahvalna što sam iz ovoga izašla živa. Imala sam Džordžiju da se bori za mene. Izuzetno sam srećna zbog toga“.

Ona je nedavno za BBC rekla da joj je sestra dobro i da se oporavlja. Dodala je da njena sestra ne može da govori zbog bolova u grlu zbog cevi koju je imala.

„Prepoznala me je i zna ko sam. Izgledala je srećno i vidi se da joj je sada mnogo bolje“, rekla je Džordžija i pohvalila rad meksičkih lekara na spasavanu njene sestre i zahvalila se osoblju britanske ambasade na podršci.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare