Ukrajina, rat
Foto: EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

"Hrabri Poljaci, od vaše Varšave posle 30 sekundi neće ostati ništa“, izjavio je danas na ruskoj državnoj televiziji za sada nepoznati Rus koji je pre toga pozvao Rusiju da, ukoliko se NATO umeša u rat u Ukrajini, izvrši nuklearni napad na Evropu i anektira Poljsku i Litvaniju.

„Evropi moramo da poručimo jednu jednostavnu stvar: Dobićete nuklearni napad ukoliko smislite neku vrstu mirovnog NATO kontingenta. Ako krenete da ga pomerate negde, to će značiti nuklearni rat“, kazao je on tokom udarnog termina ruske državne televizije „Rusija 1“ i onda konkretizovao pretnju:

„Hrabri Poljaci, od vaše Varšave posle 30 sekundi neće ostati ništa. Hrabri Nemci, hrabri Estonci…“

On je zatim predložio uspostavljanje koridora koji bi Rusiju spojio sa Kalininingradom, koji se nalazi između Poljske i Litvanije, pošto se te dve države, kako kaže, ponašaju previše „drsko“ i ne shvataju da brzo mogu da „budu rešene“.

„Mislim da se države koje nazivamo Poljskom i Litvanijom ponašaju previše drsko i ne shvataju da mogu da budu rešene brže od Ukrajine“, kazao je on.

Nekoliko sati kasnije, na istoj državnoj televiziji pojavio se vojni ekspert Igor Korotčenko i takođe podržao upotrebu nuklearnog oružja u ratu u Ukrajini.

„Zapad nikada neće ukinuti sankcije Rusiji… Ovo je rat. Kakva bi trebalo da bude naša reakcija? Taktičko nuklearno oružje kao oružje na bojnom polju… Ponovno naoružavanje Iskandera specijalnom municijom…“, kazao je vojni stručnjak.

****

Bonus video: Trenutak raketiranja tržnog centra u Kijevu 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare