Foto: Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić preminuo je noćas u bolnici Sveti Duh u Zagrebu, javlja Jutarnji List.

Prema prvim informacijama hrvatskih medija, Bandiću je kasno večeras pozlilo, kada ga je Hitna pomoć prevezla u bolnicu Sveti Duh. Tamo su pokušali da ga reanimiraju, ali bezuspešno.

„U dubokoj tuzi obaveštavamo sugrađanke i sugrađane, saradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. februara u 66. godini života, od posledica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić“, saopšteno je noćas iz Grada Zagreba, a prenosi Jutarnji list.

„Živeo je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane, koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći celoga sebe – bez ostatka, obavljao 21. godinu. O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim za ovu tužnu vest, javnost ćemo obavestiti naknadno. Počivaj u miru“, objavljeno je.

Gradonačelnik Zagreba 20 godina

Bandić je rođen 22. novembra 1955. godine u Grudama, a kako je govorio, prekretnica u njegovom životu bila je 1974. godine, kada se preselio u Zagreb. U svojoj biografiji iz 2009. godine, o Zagrebu je govorio kao o snu koji je postao stvarnost. Od tada, pa do danas, Bandić je postao jedan od najbogatijih hrvatskih političara.

Jedino njegovo radno iskustvo mimo politike bilo je u Ledovoj hladnjači, gde se nije dugo zadržao. Godine 1993. postaje sekretar GO SDP-a, a 1995. godine postaje zastupnik Gradske skupštine. Dve godine kasnije postaje predsednik zagrebačkog SDP-a, a tri godine nakon toga, 2000. na vanrednim izborima prvi put postaje gradonačelnik. Godine 2002. godine je morao da podnese ostavku, jer je u alkoholisanom stanju izazvao saobraćajnu nesreću i usput pokušao da podmiti policiju. Na mesto gradonačelnika se vratio 2005. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare