Foto: Promo

Predsedništvo Građanskog pokreta URA podržava potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) i smatra da je to pitanje koje Crnu Goru opterećuje 10 godina i da u najskorije vreme na njega treba staviti tačku, a sve u skladu sa pozitivnim zakonskim načelima i Ustavom, saopšteno je iz ove partije, nakon održane sednice Predsedništva.

Dodaju da je je za Crnu Goru najurgentnija stvar u ovom trenutku da ima dobru turističku sezonu, posebno u svetlu globalne situacije i delikatnih ekonomskih dešavanja.

„Iz tog razloga dalji napredak u ekonomiji i otvaranje novih radnih mesta sa privlačenjem investicija su najprioritetnije stvari za državu. Crna Gora treba da nastavi jako svoj put integracije u EU, i u tom smislu Predsedništvo daje podršku rukovodstvu stranke i premijeru Dritanu Abazoviću da nastave sa rešavanjem nerešenih pitanja koje godinama opterećuju društvo. Cilj URE ostaje uvek isti – građanska, evropska i ekološka Crna Gora jednaka za sve njene građane“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Porfirije i Abazović se dogovorili oko Temeljnog ugovora

Komentari

Svi komentari (0)