Isak Hercog Foto:Rudi Gigler / imago stock&people / Profimedia

Predsednik Izraela Isak Hercog izjavio je danas da je knjiga Adolfa Hitlera "Majn Kampf" prevedena na arapski i sa beleškama pronađena u dečjoj sobi koja je korišćena kao baza terorista na severu Pojasa Gaze.

Hercog je to rekao u intervjuu za BBC držeći u ruci tu knjigu nacističkog lidera.

„Ovo je knjiga Adolfa Hitlera „Majn Kampf“ prevedena na arapski. Ovo je knjiga koja je dovela do holokausta i knjiga koja je dovela do Drugog svetskog rata“, rekao je Hercog za BBC, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

Isak Hercog
Isak Hercog postao 11. predsednik Izraela Foto:Tanjug/AP Photo/Sebastian Scheiner

U saopštenju je navedeno da je knjiga nađena u stambenoj zgradi među stvarima koje su pripadale jednom teroristi i da se u njoj nalaze napisane beleške.

POGLEDAJTE JOŠ:

„On je zapisivao beleške i proučavao je ideologiju Adolfa Hitlera da mrze Jevreje, da ubijaju Jevreje, da spaljuju i unište Jevreje gde god da su. To je stvarni rat sa kojim smo suočeni“, rekao je Hercog.

„Posle masakra i zločina koje su počinili teroristi Hamasa 7. oktobra to je još jedno otkriće koje svedoči o izvoru inspiracije za terorističku organizaciju Hamas i dokazuje još jednom da sve njene akcije imaju isti cilj kao nacisti, uništenje Jevreja“, navedeno je u saopštenju predsedničkog kabineta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar