Foto: Milan Gazdić/Video

Prihvlatilište za životinje od 5.000 hektara u Južnoafričkoj Republici moglo bi da bude krajnje odredište za lava, koji je nedavno uhvaćen u Budvi, rekla je Milena Bataković, iz Agencije za zaštitu životne sredine.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je za TV Crne Gore saopštila da se lav sada oseća dobro i da je nakon vakcinacije i koktela vitamina živnuo. Lav je i dalje u privremenom prihvatilištu u Podgorici.

Agencija za zaštitu životne sredine podnela je juče Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica zbog osnova sumnje da su počinjena krivična dela za koje se goni po službenoj dužnosti, a u vezi sa slučajem krijumčarenja lava.

Bataković kaže da lav ne bi imao adekvatne uslove u Crnoj Gori, pa kako dodaje, nisu ni razmišljali o tome da mladunče zadrže.

Kako navodi Bataković, organizacija “Četiri šape” dala je inicijativu da se lav nakon, što stekne imunitet u Crnoj Gori, privremeno prebaci u Holandiju u njivovo prihvatilište, koje nije zoo vrt.

Krajnja destinacija za budvanskog lava, kako kaže Bataković, bila bi Južnoafrička Republika, koja ima prihvlatilište na 5.000 hektara i uslove koji su najprihvatljivi za takvu životinju.

“Ova jedinka konkretno neće znati i ne zna da lovi, ali biće u mogućnosti da u nekim najpribližnijim uslovima za njega, nastavi dalje svoj život i mi radimo na tome. Mi smo već ušli u proces pribavljanja papirologije. Sve ovo što do sad radimo biće obezbeđeno iz donacija”, navela je Bataković.

Već se, kaže, javljaju ljudi koji su spremni da doniraju hranu za lava.

BONUS VIDEO: Pronađen lav u Budvi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar