Foto: PETER FOLEY / UPI / Profimedia

Popularni voditelj EjBiSi Njuza (ABC News) Džordž Stefanopulos pozitivan je na virus korona, a povodom svoje bolesti izjavio je, da je kod njega za sada "asimptomatska" i da se odlično oseća.

On je u ponedeljak objavio da je pozitivno testiran na koronavirus, prenosi Politico.

Stefanopulos je sugerisao da je verovatno zaražen od strane svoje supruge, glumice i komičarke Eli Ventvort, koja je ranije ovog meseca testirana pozitivno na koronu.

„Preko vikenda sam saznao da je moj test pozitivan na Covid, što nije iznenađenje, s obzirom na činjenicu da sam ovde već par nedelja“, rekao je Stefanopulos na ABC-u „Dobro jutro Amerika“ u kojoj je on domaćin.

On je istakao da je do sada bolest „u osnovi asimptomatska“ i da se „odlično oseća uprkos dijagnozi“.

„Nikada nisam imao temperaturu, nikada nisam imao groznicu, nikada nisam imao glavobolju, nisam imao kašalj, nikada nisam imao nedostatak daha“, rekao je.

Što se tiče njegove supruge, Stefanopulos je rekao da je ona „peti dan bez groznice, što je zaista sjajan znak.“ Ona takođe „polako ustaje iz kreveta, malo više svaki dan, tako da smo zbog toga zaista srećni “.

Pored svojih dužnosti u vodećem jutarnjem programu ABC-a, Stefanopulos takođe vodi nedeljnu informativnu emisiju, „Ove nedelje“, i vodi „sve glavne događaje uživo i nove vesti širom sveta“, prenosi ABC Njuz.

Njegova dijagnoza stigla je nakon što se nekoliko drugih uglednih medijskih ličnosti razbolelo od koronavirusa, uključujući Bruk Boldvin i Krosa Kuomoa iz CNN-a, kao i Džedaila  Bila-a iz Foks Njuza.

Samo prošle nedelje Stefanopulos i njegove kolege iz „Dobro jutro Amerika“ oplakivali su Tonia Grira, dugogodišnjeg operatora studijske kamere u emisiji, koji je umro od komplikacija usled koronavirusa.

„Bio je savršen džentlmen i baš lep čovek. Takav divan duh „, rekao je Stefanopulos, nazivajući Grira „totalnim profesionalcem.“