Hrvatska, Marina, Trogir, požar
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Požar koji je nakon sinoćnjeg udara groma buknuo na južnom delu ostrva Brač još nije stavljen pod kontrolu, a u subotu ujutro u gašenje su se uključila i dva kanadera, piše Jutarnji list.

Tokom noći vatrena stihija se širila, a više od 50 vatrogasaca nije uspela da je stavi pod kontrolu.

„Požar između uvala Krušica i Blaca tokom noći se širio i probio se u uvalu Krušica, a do sad je izgorelo oko 130 hektara borove šume, makije i trave“, rekao je Hini zapovednik Vatrogasne operativne zone Brač Dragan Martinić.

Prema njgeovim rečima, glavni problem je nepristupačni teren koji vatrogascima otežava gašenje. Veruje, kaže, da će uz pomoć kanadera vatrena stihija tokom dana biti stavljena pod nadzor.

Sa ostrva Lavdara zbog velikog požara evakuisano 50-ak ljudi

Županijski centar 112 Zadar primio je u petak oko 23 sata više dojava o požaru na otvorenom prostoru na ostrvu Lavdara u zadarskom arhipelagu, izvestilo je u subotu Ravnateljstvo Civilne zaštite.

https://www.facebook.com/watch/?v=893885391217989

Prema dojavama, požar ugrožava stambene objekte na zapadnom delu ostrva. Županijski centar je odmah obavestio nadležne službe, te su prema ostrvu krenula plovila pomorske policije i Lučke kapetanije, kao i vatrogasci JVP Zadar i DVD Sali, navodi se u saopštenju.

https://www.facebook.com/114615762032068/videos/516068559651024

Pola sata nakon ponoći plovilima pomorske policije, Lučke kapetanije i privatnim brodovima počela je evakuacija 50-ak osoba sa ostrva Lavdara koji su prebačeni u Sali na Dugom ostrvu. Smeštaj im je obezbeđen u dva hotela ali većina se nalazi kod meštana. Na Lavdari požar gase vlasnici objekata i vatrogasci, a u pomoć su pozvani Air traktor i Canadair, dodaje se.

Brač

Posted by Vatrogasci – Oni su naši Heroji on Friday, July 16, 2021

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar