Španija šumski požari Foto:EPA-EFE/Jesus Diges

Požar koji je danas prepodne buknuo iznad Pučišća na Braču večeras je stavljen pod kontrolu, dok je požar u naselju Pitve na Hvaru lokaliziran. Na obe lokacije vatrogasci će dežurati celu noć, rekli su vatrogasci sa terena.

Kako je za Hinu precizirao komandir vatrogasnog operativnog područja Brač Nikola Mratinić, 55 vatrogasca i 12 vatrogasnih vozila dežuraće na Braču jer vetar povremeno razbuktava vatru, pa je nužna brza intervencija kako bi se sprečilol njeno širenje.

On je rekao da je požar iznad Pučišća zahvatio oko 20 hektara borove šume i da je pričinjena materijalna šteta na nekoliko maslinika.

Tokom popodneva taj je požar u jednom trenutku pretio i kućama i vikendicama u Pučišćima, ali su vatrogasci sprečili da vatrena stihija stigne do stambenih objekata.

Požar na Hvaru, koji je danas planuo u naselju Pitve kod Jelse, lokaliziran je večeras oko 21 sat, rekao je komandir Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jelsa Roman Radonić.

I na tom mestu vatrogasci će dežurati celu noć kako bi se sprečilo eventualno novo razbuktavanje požara jer duva bura koja može raspirivati vatru, dodao je on.

Kako je naveo, u tom požaru je zahvaćeno oko 15 hektara pretežno borove šume.

Tokom popodneva vatrena stihija na toj lokaciji je krenula prema kućama u naselju Pitve, ali su je vatrogasci na vreme zaustavili.

U gašenju požara pomagali su i kanader i er traktor.

***

BONUS VIDEO: Požar u Atini


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)