Foto: JOHN GREIM / Sciencephoto / Profimedia

Novorođene bebe u gradu Dnjepu na istoku Ukrajine prebačene su u improvizovana skloništa u bolnici, dok ruske snage napadaju Ukrajinu.

Desetak beba koje su čuvane na odeljenju za novorođenčad na brzinu su premeštene u podrum bolnice koja se nalazi u istočnom delu zemlje.

Na snimku koji je objavio „Njujork tajms“, mogu se videti medicinske sestre kako brinu o bebema, a nekoliko njih je bebe držalo u naručju i ljuljalo ih. Na snimku se takođe vide i kese na naduvavanje za isporuku vazduha mališanima koji su teško disali.

Bebe, koje su izgledale staro od nekoliko sati do nekoliko dana, bile su umotane u ćebad različitih boja i ležale su na improvizovanim krevetima.

PROČITAJTE JOŠ:

Doktor Denis Surkov, šef odeljenja za novorođenčad u Dnjepropetrovskoj oblasnoj dečjoj klinici rekao je za „Njujork tajms“ u poruci da je ovo njihova realnost.

Kada je počela invazija, doktor je rekao da su bili nervozni i veoma zbunjeni.

Dnjepar je bio među desetak gradova i naselja u Ukrajini koje je Rusija granatirala u četvrtak. Rakete su pogodile ciljeve u Dnjepru, Harkovu i na nizu drugih mesta.

Podsećamo, po nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina vojska te zemlje u četvrtak rano ujutru započela je napad na Ukrajinu. Putin je to nazvao „specijalnom vojnom operacijom“, a za samo 24 sata ruske trupe uspele su da zauzmu Černobiljsku elektranu i priđu na samo 30 kilometara od Kijeva.

Drugi dan ruske agresije na Ukrajinu obeležile se borbe u okolini Kijeva i ofanziva na Harkov, grad na istoku zemlje. Takođe, ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske snage zauzele grad Černihiv na severu zemlje, ali i aerodrom Gostomelj u predgrađu Kijeva.

BONUS VIDEO: Izveštaj reporterke Leone Šiljeg sa ulica Kijeva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar