Foto: Shutterstock

Holandska policija je, uz pomoć nemačkih bezbednosnih snaga, uhapsila troje osumnjičenih i pronašla oko 10 kilograma lakih droga posle potere duge 100 kilometara, od Utrehta do Nemačke.

Potera je počela kada je policija pokušala da zaustavi iznajmljeni automobil nemačkih registarskih oznaka u okrugu Overveht u Utrehtu, a kasnije su joj se priključile i kolege iz istočnih holandskih pokrajina, nacionalne policije, helikopterske jedinice, ali i policajci iz Nemačke, prenosi „NL Tajms“.

„Kada smo hteli da zaustavimo vozilo radi pregleda, ono je krenulo velikom brzinom“, saopštila je policija u Utrehtu. Kada je potera ušla u Nemačku, iz vozila koje je bilo u begstvu izbačeno je nekoliko predmeta.

Pročitajte još...

Nedugo potom, vozilo se zaustavilo na jednom parkingu i trojica osumnjičenih su se dali u bekstvo, ali ih je policija ubrzo uhapsila. Pretresom vozila i rute kojom su osumnjičeni bežali, policija je pronašla ukupno 10 kilograma lakih droga.

Nemačke vlasti će procesuirati ovaj slučaj kada je reč o drogi, dok će vozač u Holandiji biti optužen za namerno opasnu vožnju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar