Foto:Screenshot/Youtube/Skupština Crne Gore

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, pozvao je predstavnike bivše Skupštinske većine na novi sastanak, kako bi pokušali da dogovore konstituisanje vlasti.

Mandić je sastanak sazvao za ponedeljak, u 10 časova, u Skupštini Crne Gore.

Sutra ističe rok do koga bi predsednik države Milo Đukanović trebalo da predloži mandatara za sastav vlade.

On je preksinoć završio konsultacije o mandataru sa predstavnicima partija, i najizglednije je da će, kako su „Vijesti“ pisale, tražiti skraćenje mandata Skupštini ako ga niko ne uveri da može konstituisati vladu. To bi državu približilo vanrednim izborima.

Foto: Prinskrin/Facebook/Demokratski front

Poslednji, ukupno sedmi sastanak bivše većine, održan je u petak, i nije doneo pomak u pregovorima, niti su stranke bivše većine poslale Đukanoviću potpise podrške predlogu da lider Demosa Miodrag Lekić bude mandatar, što su bile ranije usaglasile.

POGLEDAJTE JOŠ:

Tom sastanku, koji je trajao samo dvadesetak minuta, nisu prisustvovali jedino predstavnici koalicije „Crno na bijelo“ (GP URA i CIVIS), koji su prethodno saopštili da neće potpisati predlog za mandatara dok ne bude dogovora o svim ključnim funkcijama u potencijalnoj budućoj vlasti.

Mandić je danas saopštio da je DF odlučio da prihvati ponudu koju su im, kako je naveo, predstavnici Građanskog pokreta (GP) URA i CIVIS-a saopštili kao njihov „minimum“ u procesu dogovaranja.

BONUS VIDEO Dritan Abazović opleo po Nenadu Čanku: Taj će sve da uradi za 500 evra

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar