Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI,Screenshot/Министерство за внатрешни работи

Tinejdžerka Vanja G. iz Skoplja oteta je i ubijena, a za njeno ubistvo sumnjiči se grupa od pet ljudi na čijem je čelu bio Ljupčo Palevski. On se nalazi u bekstvu, a makedonska policija otkrila je da je otac devojčice učestvovao u otmici kako bi iznudio novac od njene majke. Upravo je majka ubijene tinejdžerke pre nekoliko dana objavila potresne reči na Fejsbuku, moleći za informacije o tada nestaloj Vanji.

„Jutros u 7:20 moja ćerka Vanja je otišla u školu i izgubio joj se trag. Obučena je u crne pantalone sa bočnim prorezima, svetloplavi džemper, crnu kratku zimsku jaknu i bele patike sa braon trakom na nogavici. Poslednji put je viđena u Debru malom na putu za Pestaloci. Ako imate bilo kakvu informaciju, obratite se policiji. Zahvaljujem se Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je kasno sinoć bilo na terenu da pronađe moje maloletno dete. Molimo vas da ne širite dezinformacije, to ne pomaže u potrazi“, apelovala je očajna majka Zorica na društvenim mrežama.

Kako su dani prolazili, a od Vanje nije bilo ni traga, ona je za makedonske medije rekla da veruje da je oteta.

„Mislim da je oteta. Vanja je nasmejana napustila kuću, dala sam joj novac za doručak i otišla je u školu. Nastavnica mi je javila da nije došla na čas, mi smo u stalnoj komunikaciji sa njom, rekla sam joj da Vanja nije bolesna“, rekla je ranije majka.

Ljupčo Palevski Foto:Facebook

Najgore slutnje su se obistinile sinoć, kada je pronađeno telo maloletne Vanje. Pronađeno je i telo fizera iz Velesa, koji nije poznavao Vanju, ali je ista grupa osumnjičena za njihovo ubistvo.

POGLEDAJTE JOŠ:

Na čelu grupe nalazi se Ljupčo Palevski poznat kao Palčo, koji je u bekstvu. On je nakon Vanjinog ubistva otišao u Beograd, potom i u Bugarsku i za njim će biti raspisana međunarodna poternica.

Trojica osumnjičenih su u pritvoru i priznali su učešće u otmici i ubistvu.

Prema navodima makedonske policije, u otmici je učestvovao i Vanjin otac Aleksandar, koji je želeo da iznudi novac od njene majke Zorice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar