Rijeka poplava Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ MILJENKO KLEPAC

Ogromna količina kiše pala je na riječkom području tokom dana, a kako javlja RiMeteo, do 21.10 večeras palo je gotovo 150 mm kiše lokalno. Kiša ne staje, već se pojačava i to uz grmljavinu.

Poplavljeni su podrumi kuća i poslovnih prostora, saobraćaj se odvijao otežano uz povremene zastoje, pet vatrogasnih ekipa stalno je na terenu, a najviše je stradao zapadni deo grada, prenosi HRT.

„Poplavilo je podvožnjak 3. maja gde smo odštopavali šahte, nešto automobila je stalo. To se rešava koliko se može. Zapadni deo grada je najviše pogođen. Na Zametu je bilo nekoliko intervencija, Rujevica, po gradu, Dječja kuća, Kantrida. Velikih šteta zasad nema. Sigurno da će se šteta zbrajati nešto kasnije. Ekipa je krenula u Zamet gdje je jedan podrum ugrožen“, rekao je Vedran Butorac, voditelj smjene u Javnoj vatrogasnoj stanici Rijeka.

Iz HAK-a upozoravaju da su putevi mokri i klizavi te pozivaju vozače da brzinu i način vožnje prilagode uslovima na putevima, voze s uključenim svetlima i pripaze na bezbednosnu udaljenost između vozila.

Na društvenim mrežama kruže snimci poplavljenih ulica. Ljudi javljaju da je najgore u centru grada.

Ništa bolje nije ni u Opatiji gde je more poplavilo poznato šetalište, piše Index.hr.

***

BONUS VIDEO: Poplava u Zagrebu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar