Foto:MUP RS

Kod Bosanskog Novog su radnici danas zatekli potresnu scenu prilikom čišćenja odrona zemlje koji se srušio na put, a koji je zatrpao i usmrtio jednu osobu.

Kiša je juče u Bosanskom Novom i još nekoliko opština na severu Bosne i Hercegovine napravila velike probleme sa poplavom, aktiviranjem klizišta i odrona, a nažalost je jedna osoba smrtno stradala.

Iz policije je potvrđeno da je reč o muškoj osobi navodeći kako identitet još uvek nije poznat. Načelnik opštine Miroslav Drljača rekao je da do sada nije bilo prijava o nestalim osobama u ovoj opštini.

Tragedija se dogodila u mestu Prekosanje kod Bosanskog Novog kada je sinoć usled poplava došlo i do odrona zemlje i drveća na put. U toku je otkopavanje odrona, a policija na mestu nesreće vrši uviđaj.

Zbog odrona je sinoć ovaj dio puta bio zatvoren za saobraćaj, a reč je o magistralnom putu Bosanski Novi – Prijedor, na izlazu iz opštine.

Voda je inače poplavila više od 200 kuća u Prijedoru, poplavljeni su mnogi drugi objekti, a situacija je kritična i u još nekoliko severnih opština u oba entiteta kao što je Bihać, Sanski Most, Kostajnica, Kozarska Dubica, piše Klix.ba.

***

BONUS VIDEO: Nezapamćene poplave u regionu: Vanredno u Kozarskoj Dubici, klizište preti pucanju nasipa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar