Foto: N1/F.Z.

Nakon što je Centralna izborna komisija naredila kontrolno brojanje glasačkih listića za predsednika i potpredsednike Republike Srpske, danas je ponovno brojanje počelo i za izbornu jedinicu Doboj.

Prebrojavanje glasačkih listića u kontrolnom brojanju za funkciju predsednika i potpredsednike bh. entiteta Republika Srpska počelo je pre nekoliko dana u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch – Zetra“, a danas se prebrojavaju glasovi za izbornu jedinicu Doboj.

Foto: N1/F.Z.

Već su prebrojani glasovi iz Banjaluke i Bijeljine, a nakon Doboja, na redu će biti Zvornik.

„U toku je ponovno brojanje, već nekih 30-tak biračkih mesta je završeno, ja mislim da će do kraja smene biti završeno nekih 40 do 45 biračkih mesta“, kazao je za Klix.ba zamenik direktora Glavnog centra za brojanje u Sarajevu Adi Agić.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon prebrojavanja sledi sednica Centralne izborne komisije BiH kada će biti saopšteni rezultati, prenosi Klix.ba.

Otvaranje vreća i kontrolno brojanje glasačkih listića za nivo predsednika i potpredsednike RS-a obavlja se na osnovu naredbe CIK-a od ponedeljka 10. oktobra, nakon što je opozicija u RS-u tražila novo prebrojavanje smatrajući da je Jelena Trivić (PDP) pokradena kao kandidatkinja za poziciju predsednika tog entiteta na izborima održanima 2. oktobra.

Nije poznato kada će prebrojavanje biti završeno.

BONUS VIDEO: Dodik proglasio pobedu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar