Ilon Maskt Twitter Foto:REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Novi vlasnik Tvitera Ilon Mask upozorio je u sredu da svo osoblje komunikacione platforme mora biti "krajnje tvrdokorno" ili mu preti otkaz i jedino će "izvanredne performanse biti zadovoljavajuće".

Zaposleni kompanije Tviter su u ponoćnom mejlu, koju je video Vašington post, saznali da do četvrtka moraju da odluče hoće li ostati u kompaniji.

Oni koji žele da nastave rad na Maskovoj novoj verziji Tvitera treba da kliknu na link u poruci, a oni koji to ne učine u zadatom roku biće automatski i otpušteni i dobiće otpremninu koja odgovara trima mesečnim platama, prenosi Jutarnji list.

Pročitajte još:

„U budućnosti, kako bismo izgradili probijajući Tviter 2.0 i uspeli u sve kompetitivnijem svetu, moraćemo da budemo krajnje tvrdokorni. To će značiti dugotrajni i veoma intenzivan rad. Jedino će izvanredne performanse biti zadovoljavajuće“, napisao je Mask.

Pedesetjednogodišnji milijarder je zatim zahvalio svima koji su „pomogli da Tviter učine uspešnim“.

Dodao je da će kompanija u većoj meri biti vođena inženjerski i oni koji proizvode odličan softver „činiće većinu u timu“.

Mejl, zajedno sa novom politikom povratka u kancelarije, dolazi samo nekoliko nedelja nakon što Mask otpustio otprilike 50 odsto Tviterove radne snage, koju je činilo 7.500 ljudi.

Bio je to jedan od njegovih prvih poteza kao upravnika Tvitera, koji je kupio za 44 milijarde dolara 27. oktobra. Mask je istog dana otpustio izvršnog direktora Paraga Agravala, finansijskog direktora Neda Segala, pravnicu Vidžaju Gade i pravnog savetnika Šona Edžeta. Sam je sebe postavio za jedinog člana upravnog odbora, dok je sve ostale članove smenio.

Nakon otpuštanja, osnivač Spejs Iks-a je branio svoje postupke, rekavši da nije imao „izbora“, već da je morao da smanji broj zaposlenih jer kompanija posluje sa dnevnim gubitkom od četiri miliona dolara.

BONUS VIDEO Ilon Mask kupuje Tviter kraj cenzure ili početak slobode govora mržnje?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar