Foto: PATRICK PLEUL / AFP / Profimedia

Poljski poljoprivrednici ponovo su blokirali najprometniji granični prelaz između Nemačke i Poljske, pored grada Frankfurt na Odri, što je prouzrokovalo zastoje sa obe strane granice.

„U Frankfurtu i Gubenu su blokirani granični prelazi, a i u samom Frankfurtu se stvaraju velike gužve“, saopštila je policija u Frankfurtu na Odri u saveznoj pokrajini Brandenburg, prenosi N1.

Prema najavama ljudi koji protestuju, blokada će trajati do srede.

Poljski poljoprivrednici protestuju već nedeljama protiv politike Evropske unije vezane uz subvencije agrara. Jedan od razloga protesta je i uvoz jeftinijih poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine.

I na nemačkoj strani poljoprivrednici već nedeljama protestuju protiv politike nemačke vlade i ukidanju subvencija za gorivo.

Foto: PATRICK PLEUL / AFP / Profimedia

U nekoliko navrata je zbog blokada dolazilo do saobraćajnih nesreća. Pre nekoliko dana, poljoprivrednici su na put u blizini Berlina prosuli đubrivo posle čega se dogodila saobraćajna nesreća s nekoliko povređenih.

Poljoprivrednici su u nekoliko navrata napadali i kolone u kojima su se nalazili članovi vlade, pripadnici stranke Zeleni, koje poljoprivrednici optužuju za vladinu agrarnu politiku.

BONUS VIDEO: Poljoprivrednici „preorali“ Evropu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar