Joe Biden
Džo Bajden Foto:Tanjug/AP Photo/Matt Rourke

Petstotina vojnih zvaničnika i stručnjaka za nacionalnu bezbednost, uključujući neke koji su radili za američkog predsednika Donalda Trampa, otvorenim pismom dalo je podršku demokratskom kandidatu Džou Bajdenu.

U pismu objavljenom u četvrtak piše da je trenutni predsednik pokazao da nije „dorastao ogromnim odgovornostima svoje funkcije“.

Zvaničnici pišu i da Bajden ima „iskustvo i mudrost potrebnu za vođenje Amerike kroz bolno razdoblje“.

„Mi smo bivši javni funkicioneri koji su posvetili svoje karijere, a u mnogim slučajevima i rizikovali svoje živote, za Sjedinjene Države. Mi smo generali, admirali, ambasadori i šefovi civilnih agencija nacionalne bezbednosti“, navode u pismu.

„MI smo republikanci, demokrate i nezavisni. Volimo svoju zemlju. Nažalost, i strahujemo za nju“, piše u pismu.

Među potpisnicima pisma je jedan od bivših Trampovih vojnih savetnika, penzionisani general Pol Selva, koji je radio za aktualnog predsednika do jula 2019. godine.

Ovo pismo objavljeno je mesec dana nakon kontroverznog članka u američkom magazinu Atlantik u kojem se tvrdi da je Tramp Amerikance koji su poginuli u sukobima nazvao luzerima.

U sredu je kao razlog svoje podrške Bajdenu taj članak navela i Sindi Mekejn, udovica bivšeg republikanskog senatora i kandidata za predsednika DŽona Mekejna.

Demokratskog kandidata Bajdena uoči izbora 3. novembra podržao je niz republikanaca, poput Kolina Pauela, bivšeg državnog sekretara u mandatu Džordža Buša mlađeg i bivšeg guvernera savezne države Ohajo DŽona Kasiča i bivšeg Trampovog direktora komunikacija Entonija Skaramučija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare