Foto:Zoran Lončarević

Psi lutalice na koje su nakačeni reklamni plakati političkih kandidata za izbore u Indiji ovih dana su podigli veliku prašinu na internetu.

Pročitajte još:

Natpisi najmanje dva kandidata iz pokrajina Rae Bareli i Balia odlučila su na ovaj zgražajući način reklamirati svoje ime na predstojećim izborima.

Iako se na fotografije koje kruže internetom zgrozila cela nacija, te je nekolicina grupa koja se zalaže za prava životinja pozvala su policiju da reaguje, jedan od kandidata ne vidi ništa sporno u tome.

„Ne postoji zabrana korišćenja pasa lutalica u kampanji. Nikako im ne štetimo niti ih zloupotrebljavamo. Zapravo, hranimo ih svakog dana. To je plemenita ideja i glasačima se sviđaju takve inovacije“, rekao je kandidat.

Na njegovu izjavu reagovale su grupe za zaštitu prava životinja koje su oštro osudile ovakav način reklame.

„Kako bi se čovek osjećao kad bismo mu nalepili po licu plakate tokom predizborne kampanje? Samo zato što životinja ne može da se buni ne znači da moramo da se odnosimo na taj način prema njoj. Policija bi trebalo da odmah reaguje na ovakve stvari“, rekla je aktivistkinja Rin Mišra, prenosi Radio Sarajevo.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar