Foto:Ludovic MARIN / AFP / Profimedia/EPA-EFE/NEIL HALL/EPA/YURI KADOBNOV/SAUL LOEB / AFP / Profimedia

Britanski ministar Majkl Gouv snimljen je na plesnom podijumu u klubu Bohemia u centru Aberdina u ranim jutarnjim satima u nedelju, doneo je Skaj njuz. Bio je odelu i bez kravate, a na društvenim mrežama se pojavio snimak njegovog plesa. On nije jedini političar koji je "uhvaćen" kako pleše u javnosti, a tokom proteklih godina javnost su zabavili brojni video premijera i predsednika država koji su se "kretali u ritmu muzike za ples".

PROČITAJTE JOŠ:

Tereza Mej

Bivša britanska premijerka je bi se s vremena na vreme opustila i zaigrala u javnosti. To se dogodilo na konferenciji njene Konzervativne partije 2018. godine, kada je na binu izašla uz numeru grupe ABBA „Densing kvin“.

Takođe je zaplesala i prilikom posete jednoj južnoafričkoj školi.

Džan Klod Junker

Nekoliko dana nakon što je Mejova snimljena kako pleše na konferenciji torijevaca, tadašnji predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker je takođe neočekivano pokazao plesne pokrete na skupu Komiteta regiona. Da li se on to možda rugao britanskog premijerki? Tadašnji portparol Komisije, rekao je da ples „nije bio upućen nikome“ i da je pitanju samo „improvizacija“.

Donald Tramp

Bivši američki predsednik Donald Tramp je snimljen više puta kako pleše na svojim skupovima i mitinzima. Uglavnom su to pokreti rukama, a za kratko vreme su ovi snimci obišli svet. Svaki put kada bi ponovo isto, iznova bi se našao u centru pažnje.

Boris Jeljcin

Bivši predsenik Rusije Boris Jeljcin je zaplesao tokom predizborne kampanje 1996. godine u Rostovu. Ni u jednom trenutku nije delovalo kao da mu je neprijatno. Pored njega, delovalo je kao da se i publika odlično zabavila.

Džastin Trudo

Kanadski premijer Džastin Trudo je zaplesao prilikom posete Indiji 2015. godine. Bio je obučen u skladu sa tamošnjom modom. Njega su na plesni podijum pozvale devojke koje su plesale, a sudeći po snimku čini se da Trudo odlično zabavio.

Emanuel Makron

Francuski predsednik Emanuel Makron zaplesao je na koncertu prilikom jedne manifestacije 2018. godine koja je organizovana u čast afričke kulture.

Džordž Buš Mlađi

Buš je takođe plesao u javnosti dok je bio predsednik SAD-a. Na jednom video je snimljen sa grupom KanKouran koja promoviše i čuva kulturu Zapadne Afrike.

A posebno je poznat njegov snimak iz Sočija iz 2008. godine, gde je na binu izašao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i zaplesao.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)