Foto: SSKH-Pictures / Shutterstock

Policiji u Istri će tokom letnje sezone pomagati 16 kolega-policajaca iz sedam zemalja - Austrije, Nemačke, Mađarske, Poljske, Slovenije, Italije i Francuske u okviru projekta ''Sigurna turistička destinacija'' koji se u istarskoj Policijskoj upravi sprovodi od 2010. godine.

Prema saopštenju istarske policije, četvoro austrijskih policajaca biće smešteno u Umagu, trojica italijanskih policajaca u Rovinju, a na pulskom području po dvoje nemačkih, mađarskih, poljskih i francuskih policajaca i jedan jedan iz susedne Slovenije.

Svi oni će, noseći svoje nacionalne policijske uniforme, pomagati hrvatskoj policiji u svakidašnjim zadacima, posebno u komunikaciji sa stranim turistima, navodi agencija Hina.

Policajaci iz sedam zemalja pomagaće svojim kolegama u Istri u prevenciji protivpravnog, poboljšanju bezbednosti u saobraćaju, a svojim sunarodnicima biće na usluzi i u pogledu servisnih informacija.

„Istra, ali i cela Hrvatska, već godinama su prepoznate kao sigurne destinacije za odmor. To nikako nije slučajnost. To je rezultat predanog rada policijskih službenika, ali i vašeg doprinosa“, rekao je u Puli načelnik Policijske uprave Alen Klabot i poželeo dobrodošlicu policijskim službenicima koji će ovog leta boraviti u Istri.

Reč je o originalnom projektu hrvatske policije koji se sprovodi od 2006. godine i u sklopu kojeg je dosad u Hrvatskoj boravilo više od 900 policijskih službenika iz dvadesetak zemalja.

Ova turistička sezona, s obzirom na najavu dolaska mnogobrojnih turista, biće svakako izazovna u bezbednosnom smislu, rekao je načelnik Klabot i poručio da će hrvatska policija u saradnji sa stranim policajcima učiniti sve da se turisti u Istri osećaju sigurno i da Istra zadrži imidž sigurne turističke destinacije“.

BONUS VIDEO: Milanović: Biće ovaj put skupo za Vučića, ne možemo stalno da praštamo gluposti

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar