Vijetnam Foto: TANG CHHIN Sothy / AFP / Profimedia

Video snimak policajaca na jugu Vijetnama koji, na nasilan način, sprovode jednu ženu na testiranje na kovid-19 je postao viralan, nakon čega su vlasti zatražile istragu slučaja, izvestili su danas lokalni mediji.

PROČITAJTE JOŠ:

Na video snimku koji je prikazan na veb stranici državnog lista „Tuoi Tre“, dva policajca interventne policije su stavila lisice na ruke jedne žene ispred njenog uplakanog deteta dok su je izvodili iz jednog stana u provinciji Binh Duong, prenosi agencija AP.

Prema pisanju tog lista, policajci su provalili bravu ženinog stana nakon što je juče odbila da prisustvuje rutinskom testu na korona virus u svojoj zgradi.

Žena je rekla da je zauzeta onlajn časom joge i da ne želi ići na testiranje, jer bi mesto za testiranje moglo biti prepuno, prenosi taj list.

Na snimku se vidi da je žena odvedena na lice mesta, gde ju je policajac držao za ruke dok je zdravstveni radnik uzimao uzorak brisa.

Pokrajinske vlasti naredile su istragu pojedinaca uključenih u incident.

Prema vijetnamskim zakonima, ljudi koji se opiru procedurama potrebnim za suzbijanje zaraznih bolesti i nastavljaju sa sirenjem bolesti, suočavaju se sa do pet godina zatvora, ali policija nema pravo da provali u privatno domaćinstvo bez naloga.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare