Hrvatska, policija
Ilustracija: Shutterstock/lordzg

Devetnaestogodišnji mladić završio je u Hitnoj pomoći KBC Rijeka sa teškim povredama jednjaka i želuca, nakon što je popio bezalkoholno piće u jednom riječkom restoranu. Iako se to dogodilo u subotu, niko od nadležnih do danas nije reagovao nakon upita medija, a nastala je retko viđena panika preko društvenih mreža.

Zavod za javno zdravlje, policija, riječki KBC i Ministarstvo zdravlja oglasili su se tek nakon upita medija. Još uvek se ne zna šta se tačno dogodilo, ali je činjenica da je bolnica potvrdila takav slučaj, a ostali istražuju. Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije poslao je uzorke na ispitivanje Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Odeljenju za zdravstvenu kontrolu vode i vodosnabdevanja.

Mladić je konzumirao „Romerquelle Emotion Blueberri Nar“ 330 ml, potvrđeno iz Coca-Cola HBC Hrvatska doo.

„Poznat nam je izolovan slučaj u vezi sa jednom staklenom bocom Romerquelle Emotion Blueberri Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadu u brz i potpuni oporavak osobe uključene u ovaj slučaj. Potpuno smo otvoreni za saradnju sa svim nadležnim organima“, saopštila je Coca-Cola.

Alarmantne poruke na WhatsApp i Viber grupama, prema kojima je veliki broj pacijenata sa teškim povredama jednjaka primljen u riječki KBC nakon konzumiranja bezalkoholnih pića u riječkim kafićima, proširile su se brzinom munje u ponedeljak poslepodne, prenosi Jutarnji list.

U ponedeljak se u večernjim satima već proširila panika društvenim mrežama, a priča o porukama stigla je i do portala, ali zvaničnih informacija riječke policije i KBC-a još nije bilo da li je sve to tačno ili je u pitanju drugi slučaj širenja lažnih vesti, kao nekada za vreme pandemije i neposredno posle zemljotresa u Zagrebu.

KBC je u utorak ujutru potvrdio da su jednu osobu primili na bolničko odeljenje pod sumnjom da je zadobila hemijsku povredu jednjaka.

PROČITAJTE JOŠ:

„Njeno zdravstveno stanje je trenutno stabilno, a u toku su prikazane dijagnostičke i terapijske procedure. Odmah prilikom javljanja u Ustanovu i obrade u Hitnoj pomoći Ujedinjene bolnice, koja je prethodila hospitalizaciji, sačinjena je prijava nadležnim istražnim organima Primorsko-Policijska uprava Goranska”, rekli su iz riječke bolnice, ne želeći da otkriju druge detalje o slučaju.

Ubrzo nakon toga došla je policija i potvrdila ono o čemu se u Rijeci već uveliko pričalo.

Prikupljene su boce iz riječkih kafića koje su poslate na analizu u Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar