Foto: Printscreen/YouTube/Gradjanski pokret URA

Uprava policije Crne Gore saopštila je danas povodom izjava da je predsedniku Građanskog pokreta URA Dritanu Abazoviću ugrožena bezbednost od jednog kriminalnog klana da podaci kojima raspolažu ukazuju da takve tvrdnje nisu tačne.

Navedeno je da u kontinuitetu preduzimaju zakonom propisane aktivnosti na njegovoj zaštiti.

„Uprava policije sprovodi opsežne provere sa ciljem utvrđivanja činjenica sa kojima je policija upoznata od predstavnika medija i javnih istupa pojedinaca. Ukoliko se tokom preduzimanja policijskih mera i radnji dođe do osnova sumnje da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbednost od strane bilo kog lica, neodložno će o svemu biti upoznat nadležni državni tužilac, a policijski službenici će sprovesti kontinuirane aktivnosti u cilju zaštite života i imovine oštećenog lica“, ističe se u saopštenju Uprave policije.

Uprava policije je saopštila da im je Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) dostavila dokument u kojem je naznačeno da na osnovu svih podataka kojima raspolaže taj državni organ ne postoje operativni podaci i saznanja koji ukazuju da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbednost.

„Takođe, na osnovu prikupljenih podataka Sektora kriminalističke policije, Centra bezbednosti Podgorica i Centra bezbednosti Bar, ne postoje operativni podaci i saznanja koji ukazuju da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbednost“, rekli su iz Uprave policije.

Funkcioner Građanskog pokreta URA Zoran Mikić kazao je ranije da imaju informaciju da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život lidera tog pokreta Dritana Abazovića i život njegove porodice.

On je na konferenciji za medije rekao da su od ANB tražili procenu bezbednosti Abazovića.

„Mikiću je saopšteno da je preporuka da uvek, kad god za tim postoji potreba ili kada procene da je to neophodno, on ili gospodin Dritan Abazović ostvare komunikaciju sa organizacionim jedinicama Uprave policije nadležnim za teritoriju koja je mesto stanovanja, ili kretanja i boravka gospodina Dritana Abazovića, kao i sa Sektorom za obezbeđenje ličnosti i objekata“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Abazović se javno zahvalio Agenciji za nacionalnu bezbednost i Upravi policije na angažovanju u odnosu na njegovu bezbednost.

Vest da je Abazoviću ugrožena bezbednost objavile prvo jutros podgoričke „Vijesti“.

Od četiri glasa URA zavisi formiranje nove vlade Crne Gore nakon što je 30. avgusta Demokratska partija socijalista izgubila izbore nakon 30 godina vladavine.

Abazović bi trebalo da bude potpredsednik nove vlade zadužen za koordinaciju svih službi bezbednosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram