Hrvatska policija
Hrvatska policija Foto:Shutterstock/lordzg

Hrvatska i slovenačka policija tragaju za devojčicom (10), koju je u četvrtak noću odvukla rečna struja kada je u grupi migranata pokušala da pređe reku Dragonju.

Pročitajte još:

Istarska policija i sve dežurne službe nastavile su danas potragu, a načelnik Policijske stanice Buje Robert Boban Paulović rekao je da do sinoć nije bilo traga, a pretraženo je oko šest kilometara toka reke Dragonje, od mesta gde su migranti pokušali da pređu reku.

Policijska uprava Istre objavila je jutros da se od jutra traga duž obala Dragonje, od mesta gde je devojčica nestala do ušća reke u Jadransko more, a u akciji u kojoj učestvuju policajci iz Buja i Pule i slovenačka policija, specijalci iz Rijeke, ronioci, pripadnici gorske službe spasavanja sa psima tragačima, civilna zaštita i aktivisti Crvenog krsta obučeni za potrage na brzim vodama.

U međuvremenu je iz reke Dragonje spašena žena, turska državljanka, majka nestale devojčice i majka još dvoje nađene dece – devojčice (5) i dečaka (13), oporavila se i otpuštena je iz pulske bolnice.

Nakon razgovora sa policijom ona je zatražila azil za sebe i za decu, a prevezena je u prihvatilište za tražioce međunarodne zaštite u Zagrebu.

BONUS VIDEO: Posle tri dana potrage u nepreglednim šumama pronađen autistični dečak

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar