Foto:Screenshot/Twitter/@Partisangirl

Na Tviteru se pojavio video snimak lokalne radio stanice u Bafalu u SAD na kome se vidi demonstrant koga palicom udara policajac, koji potom pada i čuje se zvuk lomljenja, sličan pucanju kostiju.

Novi brutalni snimak nasilja policije nad demonstrantima stiže iz grada Bafalo u saveznoj državi Njujork. Na video snimku vidi se čovek kako pada, nakon što ga je policajac odgurnuo, te da mu je krenula krv iz glave. Kordon policije nastavlja da se kreće, a policajac koji je udario demonstranta preteći se naginje nad njim sve dok ga kolega ne odvuče za ruku i povede dalje.

Čuje se kako neko poziva hitnu pomoć, a lokalni radio je u svom izveštaju potvrdio da je hitna pomoć u međuvremenu stigla, pomogla da se povređeni čovek unese u vozilo, i kasnije objavila da je on zbrinut i da se nalazi u stabilnom stanju.

Dvojica policajaca su suspendovani zbog ovog incidenta, bez naknade.

Protiv dvojice policajaca, koji su prekomerno upotrebili silu, na protestima u gradu Bafalo u saveznoj državi Njujork, pokrenuta je istraga zbog moguće krivične odgovornosti, rekla je portparolka okružnog tužilaštva danas.

„Kancelarija tužilaštva okruga Eri nastavlja da istražuje incident koji je snimljen ispred gradske većnice u četvrtak uveče, a koji je rezultirao povređivanjem jednog demonstranta“, rekla je portparolka Kejt Manro.

Ona je dodala da se vodi istraga o „mogućim krivičnim prijavama“, preneo je Rojters.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar