Foto:preuzeto/dailymail.co.uk/ @Catie Wells&SWINS

Koronavirus ubio je u roku od dve nedelje par koji je bio u braku više od pola veka

Dejvid (76) i Marija Emot (74) preminuli su posle 52 godina provedenih u braku od posledica komplikacija izazvanim Kovid-19. Marija je od supruga, koji je umirao u bolnici, mogla da se oprosti samo preko Zuma (Zoom).

Pročitajte još:

Dejvid je preminuo 18. oktobra, a nekoliko dana posle njegove smrti, Marija je kolabirala u njihovom domu u Oldamu u blizini Mančestera i umrla 1. novembra.

Unuka Kejti (31) koja je živela sa njima rekla je da joj je srce slomljeno. „Bili su mi kao otac i majka. Ona je bila svačiji najbolji prijatelj. Moj deka je sestrama u bilnici pričao kako voli svoje devojke“, ispričala je unuka Dejli mejlu.

Bračni par su proslavili 52. godišnjicu braka u septembru u lokalnom pabu, međutim, devet dana kasnije tragedija je počela, kada je Devid dobio opstruktivnu plućnu bolest, koja je, ispostavilo se, došla kao posledica koronavirusa.

On je dobio sezonsku vakcinu protiv gripa nedelju dana ranije, a porodica je saopštila da nije pokazivao posebne simptome bolesti.

Dejvid je bio u samoizolaciji 15 dana, ali je pozvao hitnu pomoć 15. oktobra, jer nije mogao da diše. Umro je tri dana kasnije u bolnici, na odeljenju intenzivne nege.

Mariji je pozlilo samo nekoliko dana nakon Dejvidove smrti, uradila je test, saznala da je pozitivna i potom je 1. novembra umrla.

Njih dvoje su se venčali 1968. godine, a sahranjeni su zajedno, jedno pored drugog na groblju u Oldamu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar