Foto:Screenshot/hrvatske-izdajice.org

Društvenim mrežama ubrzano se širi stranica "Hrvatske izdajice", koja okuplja uglavnom protivnike epidemioloških mera i vakcinacije u koju svako može da upiše podatke bile koje osobe.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovde možete naći izdajnike hrvatskoga naroda, molimo Vas pretražite ili unesite podatke koji nedostaju, da ih “mi narod možemo pronaći“ i suditi im po Božjem i Prirodnom zakonu, Hvala Vam svima, Slobodnim Ljudima“, stoji u zaglavlju stranice.

Na stranici, čiji je simbol omča za vešanje, je do 15 sati danas bilo popisano više od 620 „izdajnika“, mahom političara i novinara, ali i mnogih široj javnosti nepoznatih ljudi.

Među njima se našla učiteljica Bernarda Jug, ali i Donald Trump, pokojni Milan Bandić, neki poznatiji lideri desnice i drugi.

Među „most wanted“, našli su se premijer Andrej Plenković, predsednik Zoran Milanović i ministar zdravlja Vili Beroš. Tu su se našli i direktorka klinike Sestre milosrdnice Alemka Markotić, Tihomir Capak, Davor Božinović, Josip Aladrović, Ivan Ðikić te Saša Srića.

Inače, učiteljica Bernarda Jug, je na aplikaciji Telegram zatražila od sledbenika da dele i popunjavaju bazu.

„Hiljade moraju biti na popisu“, napisala je učiteljica, koja je javnosti poznata kao branilac dečaka koji je odbijao da nosi masku u školi.

BONUS VIDEO: Saša Božinović: Većina u Austriji je za vakcinaciju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram