Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Izraelska policija saopštila je večeras da je pokrenula istragu o tome da li je dvoje zaposlenih u kući premijera Benjamina Netanijahua lažno svedočilo u parnici protiv njegove supruge Sare, a kako bi joj pomogli da se odbrani od optužbi za maltretiranje kućne pomoćnice.

Saru Netanijahu tužila je bivša kućna pomoćnica Šira Raban, koja tvrdi da ju je maltretirala dok je radila u njihovoj kući i traži odštetu od 63.000 dolara, prenosi AP.

Izraelska policija potvrdila je da je pokrenuta istraga, ne precizirajući detalje, ali izraelska televizija Kanal 12 objavila je da je dvoje zaposlenih u rezidenciji bilo primorano da daju lažne iskaze u korist Netanijahuove supruge.

Netanijahu i njegova supuga često se optužuju u javnosti da vode raskalašan život, dok je Sara optužena za preterano trošenje i nasilno ponašanje prema svom osoblju.

Sud u Jerusalimu prošle godine je naložio da plati kaznu veću od 15.000 dolara za zloupotrebu državnih sredstava za skupe obroke, a 2016. godine morala je da plati odštetu 42.000 dolara za maltretiranje kućne pomoćnice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar