PETER HANDKE
Peter Handke. Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Predstavnici Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske podneli su predlog Skupštini opštine Srebrenica da Ulica maršala Tita bude nazvana po kontroverznom nobelovcu, književniku Peteru Handkeu.

#related-news_0

Predsednik ovog udruženja Vojin Pavlović rekao je Srni da je “apsurdno da jedino u Srebrenici postoji Ulica maršala Tita”, javlja N1.

On je naveo da u “Istočnoj alternativi” smatraju da je “nedopustivo da nijedna ulica u ovom mestu ne nosi naziv po imenima značajnih srpskih istorijskih ličnosti, književnika, naučnika, prosvetitelja i junaka ili po značajnim događajima umesto što nose nazive iz propalog, zabludnog perioda takozvanog bratstva i jedinstva”.

Podsetimo, Peter Handke je poznat po podržavanju režima Slobodana Miloševića i negiranju genocida. Zbog njega su organizovani i protesti u Stokholmu kada je primao Nobelovu nagradu, a Kanton Sarajevo i Kosovo proglasili personom non grata.

Posetio je Republiku Srpsku 7. maja kada su mu vlasti RS uručili orden koji je ranije dodeljen osuđenim ratnim zločincima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar