Foto: HOSTAGE VIDEO

Hamas je objavio snimak dvojice muškaraca koji su zarobljeni u napadu 7. oktobra prošle godine, od kojih je jedan državljanin Izraela Omri Miran, a drugi državljanin Izraela i Amerike - Kit Sigel.

Na snimku, Sigel, koji izgleda da govori pod prisilom, moli izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da pregovara o sporazumu o oslobađanju talaca sa Hamasom. Ovo je prvi video Sigela koji je objavljen od kada ga je Hamas kidnapovao zajedno sa suprugom iz njihove kuće u kibucu Kfar Aza 7. oktobra.

CNN ne može da proveri gde i kada je snimak nastao, ali taoci su rekli da nisu mogli da proslave jevrejski praznik Pesah, koji se završava u utorak.

„Ovde sam 202 dana“, rekao je Miran, što sugeriše da je video snimljen u četvrtak.

Kancelarija izraelskog premijera odbila je da komentariše snimak.

Ovo je drugi video snimak taoca koji je Hamas objavio poslednjih dana. U sredu je teroristička grupa objavila video snimak izraelsko-američkog taoca Herša Goldberg-Polina, koji je kidnapovan sa muzičkog festivala Nova 7. oktobra.

Sada je porodica Kita Sigela reagovala na najnoviji snimak Hamasa.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Kit, volim te, borićemo se dok se ne vratiš“, rekla je njegova supruga Aviva, koja je puštena u novembru kao deo poslednjeg sporazuma o taocima nakon više od 50 dana u zatočeništvu.

„To što danas vidim mog oca samo nam svima naglašava koliko moramo postići dogovor što je pre moguće i sve vratiti kući. Zahtevam da lideri ove zemlje pogledaju ovaj video i vide našeg oca kako vapi za pomoć“, rekla je Kitova ćerka Ilan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar