Sana Marin Foto: Twitter

Stotine Dankinja objavile su na društvenim mrežama snimke na kojima se vidi kako plešu i zabavljaju se u znak podrške premijerki Sani Marin, koja je već danima u žiži javnosti nakon što se pojavio video na kom se vidi kako pleše na jednoj privatnoj kućnoj zabavi.

Snimci žena koje plešu i uživaju s prijateljicama, objavljeni su uz hešteg solidarnost sa Sanom i pojavili su se nakon što se finska premijerka suočila sa kritikama njenog ponašanja i sposobnosti da obavlja ovu funkciju, jer su se procureli video snimci na kojima se vidi kako peva i pleše na zabavi s prijateljima.

Kritičari Sane kažu da su video snimci pokrenuli pitanja u vezi s njenim ličnim i političkim prosuđivanjem. Premijerka je, međutim, osporila tvrdnje o uzimanju droge na zabavi i otkrila da se  podvrgla narko testu, čiji će rezultati uskoro biti objavljeni.

Ona se suočila se sa kritikom opozicionih partija, a jedan od lidera opozicije tražio je da ona uradi test na drogu, nakon što se pojavio pomenuti video snimak.

Sana je nakon burnih reakcija finske javnosti rekla da nije radila ništa osim što je „plesala, pevala, grlila prijatelje i pila alkohol“.

„Nadam se da će u 2022. godini biti prihvaćeno da čak i oni koji donose važne odluke plešu, pevaju i idu na žurke“, rekla je Marin.

U znak podrške i odgovor na oštre reakcije javnosti na premijerkin privatni život stotine žena su objavile vlastite video zapise na kojima plešu i piju i daju joj podršku.

***

BONUS VIDEO: LGBT zajednica „gori“, a Ana Brnabić se češlja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare