Foto: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

Finska premijerka Sana Marin izjavila je u četvrtak, 18. avgusta, da se nije drogirala tokom "lude" žurke u privatnoj kući, dodajući da nije uradila ništa loše kada je raspustila kosu i igrala sa prijateljima.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se šest ljudi kako plešu pred kamerom, uključujući finsku premijerku Sanu Marin. Kasnije na snimku, Marin (36), kleči na nečemu što izgleda kao plesni podijum sa rukama iza glave, igra i peva.

„Razočarana sam što je to postalo javno. Provela sam veče sa prijateljima. Bilo je zabavno, prilično divlje, da. Plesala sam i pevala“, rekla je Marin u četvrtak finskoj televiziji ILE.

„Nisam koristila drogu, niti bilo šta drugo osim alkohola. Plesala sam, pevala, zabavljala se i radila savršeno legalne stvari“, rekla je Marin, prenosi list Hufvudstadsbladet.

Nije poznato kada je održana zabava, kojoj su navodno prisustvovali Ilmari Nurminen, poslanica iz premijerkine Socijaldemokratske partije i finska pevačica Alma.

Marin – koja je u decembru 2019. postala najmlađa premijerka Finske ikada – rekla je da svoje slobodno vreme provodi sa prijateljima kao i drugi njenih godina i da namerava da nastavi da bude ista osoba kao i ranije.

„Nadam se da je to prihvatljivo. Živimo u demokratiji i na izborima svako može da odlučuje o ovim pitanjima“, rekla je ona, prenosi ILE.

Kritičari su istakli da se Finska, koja deli kopnenu granicu od 1.340 kilometara sa Rusijom, suočava sa visokim cenama električne energije, između ostalog i zbog ruske invazije na Ukrajinu. Zemlja je nedavno odustala od svog dugotrajnog neutralnog stava i zatražila da se pridruži NATO-u.

Marin je u julu prisustvovala jednom popularnom finskom rok festivalu.

U decembru se javno izvinila nakon zabavljanja po noćnim klubovima do 4 sata ujutro, a da pri tom nije ponela službeni telefon zbog čega je propustila upozorenje da je bila u kontaktu sa osobom pozitivnom na Covid-19. Njen test na korona virus ipak je bio negativan.

BONUS VIDEO: Finska i Švedska pred vratima NATO – Rusija preti odgovorom


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar