Vladika Joanikije Foto: Tamara Marković/Nova.rs

Uz aplauz vernika i sveštenstva ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici sinoć je dočekan novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, koji je kasnije služio večernju službu u tom hramu.

Zbog velikog broja vernika za saobraćaj je bio zatvoren bulevar ispred hrama, a nakon dočeka oglasila su se zvona, dok su vernici skandirali „vladiko sokole“, prenela je RTCG.

Među okupljenima koji su dočekali mitropolita je i premijer Zdravko Krivokapić koji je u obraćanju mitropolitu Joanikiju rekao da ne bi uradio ništa što je na štetu Srpske pravoslavne crkve (SPC) i obećao da će Temeljni ugovor biti potpisan, navodi RTCG.

On je od Joanikija zatražio oprost ako je, kako je rekao, uradio išta loše, a nakon što se obratio mitropolitu zajedno su se uputili prema hramu, gde su njihov ulazak vernici propratili aplauzom.

Joanikija je ispred hrama osim Krivokapića dočekala i ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, a događaju je prisustvovao i predsednik parlamenta Aleksa Bečić, kao i poslanik Demokrata Boris Bogranović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar