Aleksandar Vulin Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predajom raporta predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, na banjalučkom Trgu Krajine počeo je svečani defile, centralni događaj obeležavanja 9. januara - Dana Republike Srpske.

Dozvolu za početak svečanog defilea, predsedniku Republike Srpske, zatražio je rukovodilac defilea Igor Kušić.

Zastavni vod čine pripadnici Počasne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Zastavni vod Počasne jedinice predvodi komandir Vitomir Petričević, koji je uz pozdrav oficirskom sabljom izvršio predaju raporta predsedniku Republike.

Predaja raporta izvršena je uz numeru „Marš narodni heroji“, u izvođenju Policijskog orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Milorad Dodik Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

U defileu učestvoje oko 3.000 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, javnog i civilnog sektora Republike Srpske.

Defile će, kako je najavljeno, ove godine trajati nešto duže i očekuje se da će se dugo pamtiti. U okviru defilea biće izveden poseban spektakl sa više od 200 dronova.

Dodik: Vulin položio zakletvu kao novi senator

U Banjaluci je danas, na Dan Republike Srpske (RS), održana šesta sednica Senata RS, na kojoj su novoimenovani senatori Aleksandar Vulin i Anton Kasipović položili zakletvu, saopštio je kabinet predsednika RS.

Kako se navodi, to je bila poslednja sednica u tom sedmogodišnjem mandatu, kojom je predsedavao predsednik RS Milorad Dodik, koji je tom prilikom najavio da će u narednom periodu imenovati nove članove Senata.

Dodik se zahvalio na dugogodišnjoj saradnji osamnaestorici senatora, koji po Zakonu o Senatu više ne mogu biti ponovo imenovani, istakavši da su oni svojim radom dali odgovore na pitanja od posebnog značaja za politički, nacionalni, ekonomski i kulturni razvoj RS.

Aleksandar Vulin Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Senatori RS pružili su snažnu podršku rukovodstvu RS u njihovom radu na odbrani ustavne pozicije Srpske i njihovom zalaganju za očuvanje mira i stabilnosti.

Sednici su prisustvovali srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, predsednik Vlade RS Radovan Višković i predsedavajuća Veća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare