Aerodrom u Sarajevu Foto:Shutterstock/Jaroslav A. Polak

Uspostavljanje direktne avio linije Podgorica – Sarajevo bilo bi ekonomski plodonosno i za Crnu Goru i za Bosnu i Hercegovinu, ocenili su predsednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Eldin Dobardžić i direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Alan Bajić. To je konstatovano tokom radne posete predsednika Odbora direktora ACG kolegama u Sarajevu.

“Nakon razgovora imam izuzetno pozitivne utiske, a posebno me raduje što je Međunarodni aerodrom Sarajevo prepoznao značaj potencijalne saradnje sa Aerodromima Crne Gore. Uz saglasnost Ministarstva kapitalnih investicija, cenim da bi uspostavljanje direktne, celogodišnje avio linije između Podgorice i Sarajeva, ali i, eventualno, uvođenje sezonskih letova iz Sarajeva ka Tivtu, rezultiralo ekonomskim benefitima ne samo za obe kompanije već i za obe zemlje“, kazao je Dobardžić.

Na sastanku je bilo reči i o procesu modernizacije i proširenju kapaciteta Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a iskustva, kako je dodao Dobardžić, biće važna i za Crnu Goru.

BONUS VIDEO: Zašto je haos na aerodromima – gosti Petar Vojinović i Goran Miletić

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar