Andrej Plenković Foto: TANJUG/AP Photo/Omar Havana

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je danas raspuštanje Hrvatskog sabora najkasnije 22. marta, nakon čega će predsednik Zoran Milanović raspisati izbore u roku od 30 do 60 dana.

“Doneli smo ključne odluke kad je reč o raspuštanju Sabora i sledećim izborima. Prva je da će se izbori za Sabor održati pre EP izbora, druga je da će ovo biti zadnja sednica pre raspuštanja, a treća je da će izveštajni sabora HDZ biti održan 17.3. Glavni sekretar stranke će biti šef izbornog štaba HDZ-a, Nina Obuljen Koržinek će biti članica izbornog štaba zadužena za izradu programa, Vlatko Vuković biće nadležan za finansije, Marko Milić će biti čelnik političko medijske komunikacije, a glasnogovornik kampanje će biti Kabok”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Plenković je objavio i nosioce lista.

“Ja ću nositi izbornu listu u prvoj jedinici, Jandroković u drugoj, Stričak u trećoj, Anušić u četvrtoj, Piletić u petoj, Božinović u šestoj, Medved u sedmoj, Butković u osmoj, Malenica u devetoj, Bačić u desetoj. U 11. će listu nositi Zvonko Milas”.

Partneri su upoznati s današnjim odlukama i podržali su ih, dodao je.

Sabor će biti raspušten najkasnije 22. marta, najavio je Plenković.

BONUS VIDEO: N1 komentar: Na pomolu je još jedan sukob Milanovića i Plenkovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar