Foto: EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da neće biti "zatvaranja" ni policijskog časa, ali da je moguće pooštravanje mera zbog velikog broja zaraženih koronavirusom. "Zajednički stav je da 'lokdauna' neće biti, a neće biti ni policijskog časa", rekao je premijer novinarima posle sastanak naučnog saveta o koronavirusu.

On je istakao da su sadašnje mere primerene i proporcionalne opasnosti koju epidemija predstavlja za Hrvatsku.

Plenković je naveo da je moguće da dođe do pooštravanja sadašnjih mera, ako to bude tražio Nacionalni štab civilne zaštite.

To bi se, kako je rekao, odnosilo na dodatno ograničavanje javnih skupova.

„Ako postoji neko unutar struke koji smatra da mogu biti strože mere koje neće naštetiti privredi, spremni smo i za to. „Zatvaranje“ nije na stolu, poput zatvaranja kafića, ograničenja rada trgovina i zatvaranja škola“, naglasio je hrvatski premijer.

Protiv policijskog časa je i predsednik Hrvatske Zoran Milanović koji je nedavno rekao da ljude koji pričaju o policijskom času „treba zatvoriti“.

Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

„Mislim da one koji spominju policijski čas treba strpati u maricu. Vlada ga može uvesti, a ja na to mogu samo da slegnem ramenima“, rekao je.

„Ne bih uveo policijski čas, nema šanse. Policijski čas zvuči kao ruski NKVD. Što će sada ići policajci sa dugim cevima po ulici?“

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata potvrđeno 2.890 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su 34 osobe. Obolelih je trenutno 15.567, među njima je 1.307 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga na respiratoru 135.

U poslednja 24 sata testirano je 9.317 osoba, a oporavilo se 2.645. Danas je u samoizolaciji 33.467 građana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar