Foto: EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Premijer Andrej Plenković je kao glavni razlog održavanja izbora 5. jula naveo to što je, kako je naveo, u letnjim mesecima intenzitet ovakve respiratorne zarazne bolesti najniži.

Na otvorenom delu sednice vlade, Plenković je dodao i da brojni epidemiolozi smatraju da bi na jesen moglo doći do drugog talasa I da je stoga dobro tada imati stabilnu vlast I institucije za suočavanje s tim problemom.

„Naš suživot s virusom se nastavlja, toga moramo biti svesni. To je činjenica na koju se svi moramo prilagoditi i naviknuti. Učinićemo sve da ga održavamo na što nižem nivou. U tom pogledu, moramo biti spremni na izbijanje pojedinih žarišta, ali i moramo voditi računa da održimo ekonomiju i turizam“, rekao je Plenković.

Moramo, kazao je, shvatiti da je ovo za sve svojevrsni ples balansiranja između samodiscipline, odgovornosti, restriktivnih mera i zajedničkih nastojanja da, vodeći računa o preporukama epidemiologa, pazimo na higijenu, dezinfekciju i distanciranje.

Državni sekretar iz ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić je vladu informisao o stanju s korona virusom u Hrvatskoj:

On je rekao da je u Hrvatskoj trenutno 136 aktivnih slučajeva, ali da se danas očekuje povećanje broj obolelih, prenela je Hina.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare