Foto: Printscreen FoNet/Video

Premijer Hrvatske Andrej Plenković bio je danas na otvorenju Regionalnog centra izvrsnosti za robotske tehnologije - CRTA u Zagrebu, kada je, između ostalog, kometarisao poslednju izjavu predsednika Zorana MIlanovića da "HDZ-u nije svejedno ko će biti izabran za šefa Vrhovnog suda".

Pročitajte još:

„Postoji zakon, Ustav i procedura, razumni i nerazumni ljudi, oni koji rade po zakonu i koji ne rade, imamo predsednika koji se obračunava s HDZ-om kao strankom koja je vladajuća, koja je dva put dobila poverenje birača. To što on radi nije normalno, to što on izgovara i radi, pa i te njegove izjave koje su besramne, loše i krive – rekao je.

Hoće li većina koju predvodi HDZ podržati bilo koga ko se prijavi na javni poziv, Plenković je rekao ne.

– Bilo koga ne. Naučene lekcije su da je predsednik kršio zakon, ne poštuje Ustavni sud i nameće kandidatkinju izvan procedure. Gledaćemo je li sve po zakonu i ko je kandidat. Nema silovanja kandidata, nametanja kandidata, bez parlamentarne većine neće se izabrati predsednik Vrhovnog suda.

Na pitanje da li je to ustavna kriza, kaže – nikakva ustavna kriza.

Ja apsolutno ne kanim gubiti vreme s njim, on ide okolo i govori besmislice“, rekao je Plenković na pitanje o Milanovićevoj izjavi da će Đakić i Kirin „plesati i na njegovom grobu kao što su na Karamarkovom“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar