Zoran Milanović, Sanja Milanović, ostrvo Hvar, državna rezidencija Kovač, vila, odmor
Zoran Milanović sa suprugom Sanjom Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Prva dama Hrvatske Sanja Musić Milanović nedavno je dala jedan od retkih intervjua za hrvatske medije, u kom je govorila o životu sa predsednikom Zoranom Milanovićem. Kako je ispričala, ljubavna priča nje i njenog supruga započela je pre 30 godina, kada su uplovili u idilične bračne vode, koje je poremetio jedan momenat.

Zoran i Sanja upoznali su se 1991. godine na proslavi Nove godine, a romansu su započeli samo nedelju dana kasnije. Ona je tada bila student medicine, a on je diplomirao na pravnom fakultetu.

Venčali su se tri godine kasnije, a Milanović je 1996. godine imenovan za savetnika u hrvatskoj misiji pri NATO savezu i EU, zbog čega su morali da se presele u Brisel.

Aktuelna prva dama nije bila oduševljena tom idejom, ali je ipak odlučila da prati supruga.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

„Plakala sam kad smo se selili u Belgiju. Bili smo mladi, venčani samo tri godine, svojom odlukom bez dece, uživali smo u svojoj podstanarskoj garsonijeri, izlascima… Odslušala sam predavanja magistrature iz ultrazvuka i položila ispite, ali onda sam dobila specijalizaciju iz epidemiologije u Zavodu za javno zdravstvo grada Zagreba i promenila smer. Onda sam to morala da zaledim i odem u nepoznato“, ispričala je ona u intervjuu za Jutarnji list.

Bračni par Milanović u Belgiji je 1998. godine dobio prvog sina, a u domovinu su se vratili godinu dana kasnije. Milanović je nastavio da napreduje politici, te je nešto kasnije imenovan za koordinatora u pristupanju Hrvatske NATO-u.

Karijera aktuelnog predsednika nastavila je da se kreće uzlaznom putanjom, ubrzo je postao lider SPD-a, a onda i premijer Hrvatske.

Sanja Musić Milanović Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Uprkos brojnim izazovima, i njegova supruga je uspela da ostvari zavidne uspehe na polju medicine. Ona je 2010. godine doktorirala na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Do 2011. godine radila je na fakultetu, a zatim kao epidemiolog na Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar.

POGLEDAJTE JOŠ:

U javnosti je poznata i po promovisanju zdravog načina života, a simpatije je pokupila tokom pandemije koronavirusa, kada je bila jedan od lekara u kovid bolnicama.

„Volim svoj posao i verujem da taj nivo posvećenosti uvek rezultuje uspehom. Veliko mi je zadovoljstvo kada vidim koliko su mladim ljudima s kojima radim, studenti i studentkinje, vredni i angažovani. Srećna sam zbog njihovih uspeha i smatram da ulaganje u obrazovanje i znanje mladih treba biti naš prioritet. Bavim se i promovisanjem zdravlja, o kojem ljudi često ne promišljaju dok god ga ne izgube. Mislim da mi moja trenutna uloga supruge predsednika pomaže u promovisanju očuvanja zdravlja naših ljudi. Istina je da mi često nedostaje sati u danu za sve što bih želela da uradim , ali to je tako jer me sve moje životne uloge vesele“, rekla je Sanja u intervjuu.

BONUS VIDEO Rasprava Zorana Milanovića sa novinarima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare